Vakıf ya da dernek kurmak amacıyla 27 Aralık 1997 tarihinde Malta Köşkü'ne Istanbul'daki Ermenekliler çağrılmıştır. Bu çağrıya uyan ve gelebilen Ermenekliler şunlardır: Emin Kemancı (Konfeksiyoncu), Reşit Keskin (Keskin Color Yönetim Kurulu Başkanı), Mustafa Karagül (Yüksek Orman Mühendisi), Şevket Abitağaoğlu (Yüksek Orman Mühendisi), Necati Atalık (Serbest Meslek),Ahmet Rıfat Esin (Keskin Color Teknik Müdürü), Ahmet Atay (Konfeksiyoncu), Haluk Soğukpınar (Seyran Çoraplan Yönetici), Hasan Şimşek (Eğitimci- Yazar), Reşat Bahçeevli (Avukat), Yüksel Çetin (İhracatçı), Zühtü Susanlı (Bakırköy Hastanesi Başhekimi), Erol Örnek (Colin's İnsan Kaynakları Müdürü), İlhan Gür (Keskin Han Yöneticisi), İsmail Baran (Egebank Eğitim Müdürü), Kamil Dökmeci Emekli Hava Albay), Mevlüt Sarıtaş (Emekli Teknik Öğretmen), Mehmet Keskin (Emekli Ziraat Teknisyeni, Mehmet - Mustafa Taşkan (Oto Galericisi), Mustafa Öz (Konfeksiyoncu), Rıfat Fırat, Coşkun Fırt (Sanayici), Şükrü Terzioğlu (Mali Müşavir) Ali İhsan Ünver (Emekli Veteriner Albay), Hüseyin Ören (Emekli Trafik Müdürü)
Malta Köşkü'ndeki toplantıda Em.Veteriner Alb. Ali İhsan Ünver ve İlhan Gür Beylerin tanıtım ve takdim çalışmalarından sonra, neler yapabiliriz sorusu gündeme gelmiş ve uzun uzun vakıf ve demek konusu tartışılmış ve vakıf kurulmasına karar verilmiştir.Vakıfın kurulması kararı 22 Şubat 1998 pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin Florya Tesislerinde yapılan toplantıda İlimiz Milletvekillerinin de katılımıyla bütün hemşehrilerimize duyurulmuş ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. Katılımın çok yüksek olması (Yaklaş 650 - 700 civarında)kurulacak olan ERMENEK VE ÇEVRESİ KÜLTÜR VE SOSYAL DAYANIŞMA VAKFI'na olan desteğin bir göstergesidir "Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı" olarak bundan sonraki çalışmaları Aşirefendi Cad. Keskin Han No: 1012'de devam etti. Geçici olarak yapılan iş bölümünde Mütevelli Heyetine; Reşit Keskin, Mevlüt Sarıtaş, Emin Kemancı, Hasan Şimşek, Ahmet Rıfat Esin, Mehmet Taşkan, Murat Fırat, Muhittin Keskin, Fuat Altınsoy, Mustafa Keskin Yönetim Kurulu'na; Mustafa Karagül, İlhan Gür, Kamil Dökmeci, Ahmet Atay (Muhasip), Necati Demir, Hüsnü Ergin, Hüseyin Ören, Ramiz Öztaş, Ahmet Arpacı Denetim Kurulu'na; Erol Örnek, Mesut Gürbüz, Haluk Soğukpınar getirildiler.
FLORYA TOPLANTISI
Vakfın kurulabilmesi için bir varlığa ihtiyaç vardı. O zamanaki değerlere göre asgari 6 milyar bir paranın varalık olarak gösterilmesi gerekierdi.
İihtiyaç olan 6 milyarın toplanması çalışınaları yapıldı. Kurucu Üyelerin ve diğer yardım sever hemşehrilerimizin gayreti ile bu para toplandı. İşin hukuki sürecini de değerli hemşehrimiz Sayın Av. Fuat Altınsoy ile Fatih Adliyesi Hukuk Hâkimi Ali Galip Barçın tamamladı. Kısa adı ERÇEV olan Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı evrakları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. 31 Ocak 1999 tarih ve 23579 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak prosedür tamamlandı ve Vakıf resmen kuruldu.
ERÇEV’İN KURUCU ÜYELERİ
18 aylık bir çalışmadan sonra nihayet 31 Ocak 1999 tarihinde vakıf resmen kuruluşunu tamamladı.Çok zaman ve emek harcanarak kurulan ERÇEV’in kurucu üyeleri şu kişilerdir:
Ahmet Arpacı , Ahmet Atay, Ahmet Esin ,Erol Örnek, Fuat Altınsoy, Haluk Soğukpınar, Hasan Şimşek, Hilmi Küçüksu, Hüseyin Ören, Hüsnü Ergin,İlhan Gür, Kamil Dökmeci, Mehmet Keskin, Mehmet Taşkan,Mesut Gürbüz, Mevlüt Sarıtaş,Mustafa Karagül, Mustafa Keskin,Muhittin Keskin, Muzaffer Soğukpınar, Necati Atalık, Necati Demir, Ramiz Öztaş, Reşit Keskin,Rezzan Keskin Öztaş,Sonay Gürgen, Suat Sözer. Şahin Özcan, Zühtü Susanlı olmak üzere 29 kişi tarafından kurulmuştur. Kuruluş öncesi ve kuruluş aşamasında çok büyük uğraşı ve emek oldu, Bunun yanında güzel anıları olan yemekli toplantılar da olduğunu söyleyebiliriz.
Kurucu üyelerimizden Ahmet Atay, Erol Örnek, İlhan Gür, Mevlut Sarıtaş, , Necati Atalık hakkın rahmetine ka vuştular. Mekânları Cennet olsun. Hasan Şimşek / İstanbul ( DEVAMI VAR)